Ovu biljku zaobilazimo, a vrlo je zdrava

Vreme provedeno u prirodi je neprikosnoveno, a svako ko može, savetujemo vam da baš tamo uživate. Ono je sjajno, nakon naporne nedelje i neizbežnog stresa na poslu.

I dok se neki žale kako boravak u prirodi i šetnja kroz šumu nije nimalo ugodna zbog mnogih “opasnosti”, poput kopriva na koje možete zagaziti, drugi pak traže upravo tu biljku.

Da ljudi znaju koliko je lekovita, samo bi nju i sadili, rekao je jednom švedski naučnik Abi Kuenzleneki. Svi delovi ove biljke su lekoviti, i list i cvet i stabljika.

Pomaže kod jakih glavobolja, posebno ženama koje se muče s glavoboljama nakon porođaja. Ova “peckava” biljka odlična je saveznica za čišćenje krvi te pomaže u snižavanju količine šećera u krvi, ali leči i upale urinarnog trakta i stimuliše rad creva.

Poznato je i da pomaže osobama koje pate od reume, ali pomaže i u borbi protiv bolesti jetre i žuči, nesanice, tumora slezene…

Čaj od koprive možete piti svaki dan po jednu šolju, što će biti dovoljno za početak lečenja navedenih bolesti.

Čaj od koprive je diuretik, ali i dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi te se u kombinaciji s drugim lekovitim biljem uspešno koristi i za lečenje leukemije.

SD