Ne moraju uvijek lose vijesti, može i ovako!

Foto: FK Krupa

Navikli smo na loše vijesti sa terena u BiH, svađe i prepirke čelnika klubova preko medija, međutim, evo i jednog svijetlog primjera,

Novi premijerligaš BiH, ekipa Krupe na Vrbasu, u subotu je dočekala Sarajevo u okviru 15. kola PLBIH, a Sarajlije su osim pobjede 1:0 i tri boda kući odnijele i snažne utiske sa ovog gostovanja.

Trener Mehmed Janjoš odmah se poslije utakmice zahvalio na lijepom dočeku, a to je učinila i uprava zahvalnicom upućenom na adresu FK Krupa.

Foto: FK Krupa
Foto: FK Krupa

Njihovo obraćanje svojim domaćinima prenosimo u cjelosti:

Poštovani, kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo koristi priliku da Vam se ovim putem zahvali za izvrsnu dobrodošlicu na subotnjoj utakmici 15. kola BH Telecom Premijer lige, u kojoj su se sastala naša dva kluba.

Ponosni smo što smo bili dio fudbalskog spektakla koji ste priredili na gradskom stadionu u Krupi na Vrbasu, a koji je odisao fer i sportskom atmosferom.

Dobrodošlicu koju ste priredili upoznavajući publiku na stadionu sa tradicijom i uspjesima FK Sarajevo je nešto novo na našim terenima i treba da posluži kao primjer svim sportskim radnicima i kolektivima, kako u našoj državi, tako i u regiji i svijetu.

Upućujemo vam iskrene čestitke ispred kolektiva Fudbalskog kluba Sarajevo na besprijekornoj organizaciji i izražavamo duboku zahvalnost na odličnom gostoprimstvu, u nadi da će i naredni susreti između naša dva kluba proteći u sportskom nadmetanju na zelenom terenu i prijateljskoj atmosferi van njega, te kao takav biti pozitivan primjer fudbalskih utakmica u našoj ligi“.

 

Mondo

Comments

comments