Banjalučki tim hit prvenstva: FK Krupa oduševljava sve

Foto: FK Krupa

Tim Slobodana Starčevića iz kola u kolo oduševljava sve koji prate elitni rang bh. fudbala. Šampion Republike Srpske trenutno je drugoplasirani tim prvenstva sa 21 bodom i serijom od tri uzastopna trijumfa.

Za svega nekoliko sezona, Krupljani su od najnižeg ranga takmičenja (Područna liga Banjaluka) stigli do samog vrha Premijer lige BiH i, po svemu sudeći, tu se neće zaustaviti. Iako je primarni cilj pred start prvenstva bio opstanak, sigurno da su apetiti porasli, iako u Krupi na Vrbasu ne razmišljaju ni o čemu osim o plasmanu u Ligu za prvaka.

“Pojedinci smatraju da je Premijer liga BiH sa ovim formatom lošija, ali ja ne mislim tako. Naprotiv. Sama činjenica da su gosti u 12. kolu slavili na dva meča, a na preostala četiri odigrali neriješeno, govori u prilog tome. I suđenje je bolje, bolje su i utakmice, ostaje još samo da sredimo terene”, smatra šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

On ističe da je novi sistem takmičenja sa 12 klubova pun pogodak.

“Nema kalkulacija, nema prednosti domaćeg terena i svi idu na pobjedu na svakoj utakmici. Mi u Krupi od početka smo podržavali ovakav sistem takmičenja, jer smo došli iz takvog sistema, iz Prve lige Republike Srpske i to je jedan od razloga što imamo ovakve rezultate”, poručio je strateg Krupljana.

S druge strane, potpuno je razočarao zenički Čelik, koji je posljednjeplasirani sa svega šest bodova, odnosno jednim trijumfom na 12 utakmica! Velikan sa “Bilinog polja” proživljava veoma teške trenutke, godinama je već bez podrške s tribina, od najavljivane borbe za vrh tabele odavno nema ništa, pa će Zeničani morati da se zadovolje opstankom u Premijer ligi BiH, što će, po do sada prikazanom, biti izuzetno teško.

Premijer liga BiH, čini se, nikada nije bila uzbudljivija.

 

Mondo

Comments

comments