(VIDEO) Novak Đoković se obratio djevojci čija je priča dirnula region

Dejana Bačko, djevojka bez ruku, a sa najljepšim osmijehom na svijetu. Djevojka kojoj je majka govorila “Digni glavu, idi uvek napred”… Gostovala je u emisiji “Život priča” i doživjela je da joj se ostvari san. Obratio joj se čovjek koji nju inspiriše, Novak Đoković.

Bila je djevojčica koja je krenula u školu zahvaljujući učiteljici. Jer roditelji njenih drugara nisu dozvoljavali djeci da idu sa njom u razred. Dejanu Bačku je mama naučila da sve radi lijevom nogom. Tako da, kad zinete da nekoga iskritikujete rečenicom “uradio si ovo levom nogom”, ujedite se za jezik. Jer Dejana Bačko sve radi lijevim stopalom. Ne može samo da zakopča pantalone i da namjesti kosu. To za nju čine brat i mama.

02

Imala je pet godina kada je počela da uči da živi samostalno. Učila je da se obuče, da opere zube, da namjesti krevet, obavlja kućne poslove. Dejana se oblači, šminka, jede, piše, živi… lijevom nogom. “To kako si ti stavila ajlajner levom nogom, ja ne bih uspela ni desnom rukom”, rekla joj je Tanja.

I da znate, Dejana lijevom nogom obavlja većinu životnih potreba spretnije nego mi rukama. Kažu joj da ima lijep nogopis. Duhovita je. Pametna. Lijepa. Talentovana. Talentovana da živi i da u životu uživa.

Dejana Bačko je studentkinja Akademije umjetnosti. Želi da bude slikarka. Na putu do priznate umjetnice, Dejana je skrenula na boks, a poslije je odlučila da trenira tekvondo. Pitali su je kako će. Rekla je: “Nogama”. Cilj su joj Olimpijske igre u Tokiju. Probala je da igra fudbal i stoni tenis. Bila je fotomodel u Grčkoj.

615667_dejana-backo-foto-facebook-com-dejana-backo_iff

Ovo je čudesna, inspirativna, poučna, dirljiva, snažna priča o djevojci koja sve radi lijevim stopalom! Njena krila vode je do neslućenih visina. Nama, smrtnicima sa svim ekstremitetima, lijnima, mrzovoljnima, bez cilja, bez ambicije. Ako se sad ljutite, ljutite se. Nemojte ni slučajno da se pokrenete i da preuzmete život u svoje ruke. Nego nastavite da sve radite lijevom nogom.

Ako vas nije sramota.

 

 

Frend.ba/B92