(VIDEO) Banjalučanka oduševila Joksimovića: Poslušajte kako izvodi njegovu pjesmu

Banjalučanka predivnog glasa Sara Spasojević (20) školuje se na prestižnom muzičkom koledžu Berkli u Bostonu.

Za sebe kaže da je samo još jedna duša koja koristi svoj dar i energiju da promijeni mali dio svijeta, uljepšavajući nekome dan.

Pjevati je počela sa svoje tri godine, u dečijem horu “Vrapčići” i za nju od tada na prvom mjestu postoji samo muzika. Svira klavir, gitaru, bubnjeve, a pomalo i saksofon, piše etrafika

Klavir je počela svirati sa četiri godine kod profesorice Sanje Zelić. Nakon toga, uz osnovnu školu pohađala je muzičku školu ‘Vlado Milošević’, gdje je svirala klavir.

Muzika je pokreće svakodnevno pa često uzme slušalice, isključi se i ode bar na pola sata u svoj svijet, kako ona kaže, da nahrani dušu i potraži energiju.

“Život i školovanje u SAD su brzi. Svaki dan mi je ispunjen od 7 ujutru do 9 naveče, često i duže. U slobodno vrijeme se čujem sa onim najvažnijima u mom životu, ali nemam mnogo vremena za sportske aktivnosti i hobije. Međutim, odgovaraju mi atmosfera i tempo života, jer sam i sama navikla da funkcionišem u takvim uslovima”,  naglasila je Spasojević.

Sara objašnjava kako svaka zemlja i u muzici ima svoje dobro i loše. Tako se i u Americi može naći ekvivalent našem turbo folku. Odnos je prilično sličan. Kvalitetna muzika je malo manje popularna, ali se isto tako uvijek nađu oni koji tu muziku znaju da cijene.

Etrafika