Vremenska prognoza: Do kraja dana susnježica i snijeg

Hladnije i vjetrovito sa kišom i susnježicom, u višim predjelima snijeg.

Ujutro oblačno s kišom. Na jugu i sjeverozapadu jače padavine. Zbog priliva hladnijeg vazduha temperatura će opadati tokom dana i snijeg će početi prvo na planinama na zapadu, zatim i na istoku, a u drugom delu dana susnježica i snijeg će se javiti i ponegdje u nižim predjelima (uglavnom na zapadu).

Popodne će jačih padavina biti na jugu, a na planinama na jugoistoku će biti jačih sniježnih padavina uz jak vjetar i porast sniježnog pokrivača. U noći padavine prestaju prvo na zapadu, zatim i u ostalim predjelima.Na jugu i istoku će duvati umeren do jak jugo, a na sjeveru će vjetar prvo biti slab a popodne umeren do pojačan severozapadni.

Maksimalna temperatura vazduha će se u većini predjela javiti tokom jutra i prepodneva od 4°C na zapadu do 13°C na jugu. Tokom dana temperatura opada prvo na zapadu i sjeveru a do kraja dana i u ostalim predjelima i minimalna temperatura će se javiti uveče od -1°C na zapadu do 5°C na jugu, u višim predjelima oko -3°C.

 

Prognoza vremena za Banjaluku

Rano ujutru jača kiša uz postepeno zahlađenje. Sredinom dana nakratko će padavine slabiti, a popodne ponovo jačaju uz sve hladnije vreme pa će u okolnim brdsko-planiskim predelima padati snijeg, a u gradu je moguća susnježica i vlažan snijeg ponegde tokom večeri. U noći padavine postepeno prestaju.

Vjetar u prvom djelu dana slab, a popodne umjeren severozapadni. Maksimalna temperatura vazduha će se javiti tokom jutra oko 8°C, tokom dana temperatura opada na 3°C, a minimalna će se javiti uveče kada će biti malo iznad nule.

 

Frend.ba

Comments

comments