Vasković: Postojao je jasan plan da me dignu u vazduh

Prijava Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS bila bi bezvrijedna, kao i sve ranije podnesene. MUP RS nikada ništa nije učinio da me zaštiti, a imali su dosta prilika, napisao je na svom blogu banjalučki novinar i bloger Slobodan Vasković, koji je prije sedam dana obavijestio javnost da je napustio BiH jer mu je ugrožena sigurnost, te da se neće javljati do daljnjeg.

“Uostalom, već sam to naveo, Dragan Lukač me je lani, 30.12, javno optužio da rušim institucije RS, čime mi je stavio metu na čelo. Onom koji od tebe pravi metu, zloupotrebljava instituciju da te nanišani, proglasi te neprijateljem, besmisleno je saopštavati da si meta i tražiti bilo kakvu vrstu zaštite”, napisao je Vasković, objašnjavajući zašto prijetnje nije prijavio policiji.

U iznimno opširnom tekstu, banjalučki novinar navodi kako ovo nije prvi put da mu je prijećeno, te da je i ranije napuštao BiH kako bi se sklonio na određeno vrijeme. Dodaje i da ovo jeste prvi put da je o tome obavijestio javnost, a za prijetnje direktno odgovornim smatra ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i druge dijelove “Dodikovog režima”.

Između ostalog, Vasković ističe kako je “postojao jasan plan da ga dignu u vazduh”.

Na kraju svog teksta zahvalio je svima onima koji su mu u ovom periodu pružali podršku.

 

Avaz

Comments

comments