Nema ukidanja tabli “Dobro došli u Republiku Srpsku“

Zbog velikog broja medijskih upita vezano za obilježavanje graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini Uprava za indirektno oporezivanje izdala je saopćenje:

– Želimo istaći da je članom 18. Zakona o graničnoj kontroli BiH definisano da Ministarstvo transporta i komunikacija BiH za svaki pojedinačni granični prijelaz postavlja obilježja u smislu table na kojoj je ispisano o kojem graničnom prijelazu se radi, te svu ostalu prometnu signalizaciju na svakom pojedinačnom graničnom prijelazu.

Uprava za indirektno oporezivanje samo osigurava mjesto za jarbol na kojem se ističe državna zastava i to na onim graničnim prijelazima gdje je prisutna Uprava, dok na ostalim pograničnim prijelazima gdje nije dozovoljen međunarodni promet putnika i roba, postavljanje državne zastave obezbjeđuje Granična policija BiH.

Entitetska obilježja, u smislu tabli na kojima se ispisuje natpis dobrodošlice u pojedini entitet, ne nalaze se na području koje lokacijski pripada bilo kom graničnom prijelazu u Bosni i Hercegovini.

Vezani tekst: Nema više “Dobro došli u RS”: Tabla i zastava BiH uskoro na svim graničnim prijelazima

Frend.ba

Comments

comments