Predstavljeno idejno rješenje centralnog spomen obilježja za sve stradale pripadnike MUP-a Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač predstavio je danas u Banjaluci idejno rješenje centralnog spomen obilježja za sve stradale pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministar Lukač izrazio je zadovoljstvo što će spomenik poginulim pripadnicima MUP-a biti izgrađen, ali i žal što to nije učinjeno ranije. On je takođe rekao da će spomenik biti završen do aprila sljedeće godine, odnosno za Dan policije Republike Srpske.

Predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije u Hercegovini Dejan Bodiroga zahvalio je ministru Lukaču na inicijativi za izgradnju spomenika.

“Nama koji smo danas tu i svim pripadnicima MUP-a ovo je velika obaveza da nastavimo ono što su pripadnici Specijalne brigade policije u ratu stvarali“, naglasio je Bodiroga.

Ratni komadant Sedmog odreda SBP Zlatko Brdar je dodao da je izgradnjom spomenika dat doprinos očuvanju sjećanja na poginule pripadnike MUP-a, ali i zadatak budućim generacijama da štite tekovine za koje su položeni njihovi životi.

Prezentaciji su, uz rukovodstvo MUP-a Republike Srpske, prisustvovali predstavnici svih devet odreda nekadašnje Specijalne brigade policije i Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske.

Za konačno rješenje spomenika zaslužni su arhitekta Saša Zečević i rukovodstvo MUP-a Republike Srpske, a na prezentaciji je prikazana i maketa budućeg spomen obilježja.

 

Frend.ba

Comments

comments