Kabinet predsjednika RS: Dodik nema ništa sa procedurom objave rezultata referenduma

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne može se ni na koji način dovoditi u vezu sa procedurom objave Izvještaja o rezultatima republičkog referenduma koji je održan 25. septembra ove godine, saopšteno je iz kabineta predsjednika RS.

„Taj postupak je ustavno i zakonski u isključivoj nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske, koja tu proceduru i provodi i koja traje i sada, a nakon pokretanja procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa u Vijeću naroda Republike Srpske od strane bošnjačkih delegata“, stoji u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da će, nakon završetka procedure i donošenja konačne odluke Ustavnog suda Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske objaviti Izvještaj o rezultatima republičkog referenduma.

Iz Dodikovog Kabineta su saopštili da plasirane informacije, koje dovode u vezu predsjednika Republike sa ovim postupkom koji provodi Narodna skupština Republike Srpske, netačne i zlonamjerne.

U saopštenju se navodi da je pisanje pojedinih medija iz FBiH tendenciozno i usmjereno isključivo na rušenje ugleda predsjednika Milorada Dodika i funkcije koju on obavlja.

 

Comments

comments