Izgradnja Sjevernog krila UKC RS do kraja iduće godine

Radovi na izgradnji Sjevernog krila Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i rekonstrukciji Centralnog medicinskog bloka teku planiranom dinamikom, ocijenili su danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić nakon posjete gradilištu.

Projekat je vrijedan 84 miliona evra, a ugovorom je predviđeno da bude završen do kraja iduće godine.

Izgradnjom ovog objekta biće stvoreni uslovi da hirurške klinike, koje već dugo rade u veoma teškim uslovima, budu preseljene na zajedničku lokaciju na Paprikovcu.

U centralnom medicinskom bloku do kraja idućeg mjeseca biće preseljene maksilo-facijalna, očna i interna klinika, kao i klinika za uho, grlo, nos, čime bi se stekli uslovi za nastavak rekonstrukcije ostalih etaža u ovom bloku, istakao je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Repblike Srpske, Mirko Stanetić.

U sjevernom krilu, gdje će biti smještene moderne operacione sale završava se posljednja etaža, a kako je rekao resorni ministar, Dragan Bogdanić, radovi bi trebalo da budu završeni u planiranom roku.

Ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić je istakla da će izgradnjom Sjevernog krila UKC-a površine 17 hiljada kvadratnih metara i rekonstrukcijom centralnog medicinskog bloka čija je površina 41 hiljada kvadratnih metara, Srpska dobiti najsavremeniji zdravstveni centar u regionu.

Izvor / Foto: RTRS

Comments

comments