DODIK: Ne idem u Sarajevo – TAMO HOĆE DA ME LIKVIDIRAJU!

foto: Tanjug

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio je danas u Banjaluci da još nije dobio poziv za saslušanje Tužilaštva BiH zbog organizovanja referenduma o Danu Republike u RS, ali da će se kada ga dobije odazvati.

Dodik je na vanrednoj konferenciji za novinare, međutim, rekao da neće ići u Tužilastvo u Sarajevu, ali će pristati da bude saslušan u svakoj drugoj pravosudnoj instituciji na području Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je rekao da, nakon pretnji bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će proći kao Gadafi, Sadam ili Slobodan Milošević, ne želi da rizikuje život odlaskom u Sarajevo.

Dodik je, naime, objasnio da je tu prijetnju Izetbegovića protumačio kao poruku svim ekstremnim grupama u BiH i poziv na njegovu likvidaciju.

Dodik je rekao da će RS podnjeti zahtev za ocjenu ustavnosti 1. marta kao dana BiH, navodeći da je to datum održavanja referenduma na kojem Srbi nisu učestvovali.

– Ako je 9, januar smetao Bošnjacima, mi na isti način dovodimo u pitanje 1. mart kao dan BiH jer je to datum održavanja referenduma na kojem Srbi nisu učestvovali –  rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

– Očekujem da se Ustavni sud BiH jednako brzo odredi premna tom zahtjevu, kao što je to učinio poslije zahteva iz Sarajeva. Dakle, najkasnije do četvrtka. Kod nas to nikada nije bio neradan dan, o tome se nikada nije glasalo – rekao je predsjednik RS.

 

Informer

Comments

comments