Banjaluka: Čudotvorna ikona Presvete Bogorodice među vjernicima (FOTO/VIDEO)

Zvucima pravoslavnih zvona ispred crkve Svete Trojice u Banjaluci svečano je dočekana čudotvorna ikona Presvete Bogorodice Trojeručice, koju je dočekalo sveštenstvo Eparhije banjalučke i mnogobrojni vjernici.

Vjernici su s radošću i dubokim poštovanjem dočekali čudotvornu ikonu, te istakli da je to posebno veličanstven doživljaj, koji svaki vjernik treba lično da doživi.

Vjernici su istakli da su počastvovani ovim činom i da su srećni što su “dostojni da Presveta Bogorodica dođe da nas posjeti, da nas obasja svjetlost božanska”.

Čudotvorna ikona ostaće u Hramu Svete Trojice do večernje službe u subotu, 29. oktobra, a svaki dan od 8.00 do 18.00 časova čitaće se akatist Presvetoj Bogorodici i vjernicima će biti omogućeno da se poklone i cjelivaju ikonu.

– Mnogi vjernici nemaju priliku da odu da se poklone ovoj ikoni u manastir Hilandar, ali je Bogorodica blagoizvolila i blagoslovila da se nađe ovdje, među nama – rekao je sveštenik Eparhije banjalučke Zoran Pajkanović.

Replika čudotvorne ikone Bogorodice Trojeručice, zaštitnice i igumanije manastira Hilandara, oslikana je za potrebe manastira Osovica kod Srpca, u koji će iz Banjaluke biti svečano donesena iduće nedjelje, 30. oktobra.

089834

 

RTRS

Comments

comments