Banjaluka: Štrajkači ostaju u parku

Deložacija šatora štrajkača u banjalučkom parku “Mladen Stojanović” najavljena za 11 časova nije obavljena jer komunalna policija nije došla.

U parku se oko 11 časova, za kad je bio najavljen dolazak komunalne policije, nalazilo dvadesetak novinara i građana, kao i šest štrajkača.

img_20161010_111737

Njegoš Tomić, sin poginulog borca RS koji je u parku već devet mjeseci pozvao je komunalnu policiju, ali nikakve konkretne informacije o deložaciji nisu mogli da mu daju.

Štrajkačima danas ističe trodnevni rok Komunalne policije za uklanjanje šatora. U suprotnom, u upozorenju koje su dobili, najavljeno je da će biti uklonjeni prinudnim putem.

Nadležnima su odgovorili da ne namjeravaju da idu iz parka gdje su već devet mjeseci.

“Mi odavde ne idemo, svidjelo se to nekome ili ne. Taj papir bez nečijeg potpisa sa pečatom nije validan. Drugo, to nije rešenje, to je upozorenje. Mi ćemo se na to upozorenje oglušiti. U ponedjeljak u 11 sati okupiće se ljudi. Nećemo dati uklanjanje šatora, a ako treba fizički ćemo se obračunavati sa njima”, kazao je štrajkač Njegoš Tomić, koji je sredinom februara prvi razapeo šator.

Tomić je sin poginulog borca koji traži zaposlenje u Hidroelektranama na Drini.

Park je mjesto na kome građani mogu da se okupljaju ali je u ovom slučaju, kako se navodi u upozorenju Komunalne policije, problem je u zauzimanje javne površine na ovaj način.

Štrajkač Radenko Pecoje se nada da će on, kao i drugi štrajkači i njihovi šatori – ostati u parku.

“Mislim da se ovaj problem nije puno velik i uz malo dobre volje, može se to riješiti” – smatra štrajkač Radenko Pecoje.

 

Mondo

Comments

comments