Zlupotrebom direktorskog položaja Banjalučanin prisvojio 407.000 KM

Policija je podnijela izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Banjalučanina čiji su inicijali A.K. /46/ koji je osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja protivpravno prisvojio 407.000 KM.

Izvještaj banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu danas su podnijeli pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banjaluka, rekla je Srni portparol Centra Marija Markanović.

Osumnjičeni je od 2007. do 2010. godine, u svojstvu direktora i zakonskog zastupnika mikrokreditnog društva iz Banjaluke, iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svoga ovlašćenja, te donio odluku koja je protivna odredbama Pravilnika o obrascu mjenice i naknade za posredovanje i Zakona o mjenici Republike Srpske.

A.K. je suprotno zakonskim propisima, kojima je određeno ko može da izdaje mjenice, plasirao veći broj kredita izdavajući vlastite mjenice, i na taj način uskratio izvorni prihod budžeta Republike Srpske.

Opisanim radnjama, osumnjičeni je ostvario protivpravnu imovinsku korist mikrokreditnom društvu u iznosu od oko 407.000 KM, za koliko je i oštećen budžet Republike Srpske.

 

Srna

Comments

comments