Zbog alkoholisanosti slobode lišen 221 vozač

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske je u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju na području Republike Srpske 03., 04. i 05.11.2016. godine organizovalo Republičku akciju „Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača“.

U okviru ove akcije, sankcionisano je ukupno 2.143 učesnika u saobraćaju, od čega zbog prekoračenja propisane brzine kretanja 1.364 vozača, a zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola 606 vozača.

Od 606 vozača koji su sankcionisani zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod dejstvom alkohola, zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od 1,00 g/kg, a u skladu sa članom 170. stav 4. Zakona o prekršajima Republike Srpske, 221 vozač je lišen slobode  i zadržan u policiji do istrežnjenja ili oporavka.

Ministarsto unutrašnjih poslova Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

 

Frend.ba

Comments

comments