Užas u Doboju: Upoznali se na Facebooku, pa je silovao

ilustracija

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 17.11.2016. godine oko 04,00 časa lišili su slobode S.Đ. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Silovanje“ nad punoljetnom ženskom osobom.

Za prijavljenog S.Đ. postoji osnov sumnje da je u poslijepodnevnim časovima 16.11.2016. godine, u svom stanu u Doboju oštećenu na ponižavajući način prinudio na obljubu i druge polne radnje, nakon čega ju je golu fotografisao, upućujući joj prijetnje da ne smije nikome reći da ga poznaje. Oštećena je upoznala S.Đ. putem društvene mreže „fejsbuk“ i nakon što joj je S.Đ. saopštio da joj je pronašao zaposlenje, pozvao ju je u svoj stan gdje će se navodno sresti sa budućim poslodavcem.

Kada su ušli u stan, S.Đ. je zaključao ulazna vrata i nakon kratkog neprimjerenog razgovora sa oštećenom uhvatio ju za kosu i odvukao u drugu prostoriju gdje je nad njom izvršio silovanje.Policijskoj stanici Doboj 1, 16.11.2016. godine oko 22,00 časa prijavljeno je da je nad punoljetnom ženskom osobom izvršeno silovanje od strane nepoznatog lica čiji je nepotpuni identitet oštećena poznavala sa društvene mreže.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj ubrzo su identifikovali, pronašli i lišili slobode izvršioca.

Na osnovu izdate naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je lični pretres S.Đ. i pretres stana koji koristi, prilikom čega su pronađeni i izuzeti materijelni dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupka.Nakon izvršene kriminalističke obrade, S.Đ. je 17.11.2016. godine uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Frend.ba

Comments

comments