Tokom pretresa pronađeno vozilo „BMW X6“ predmet međunarodne potrage i aparatura za izradu nelegalnih tablica

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, 16. i 17.10.2016. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršili su pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koristi lice P.D.(1980) iz Banja Luke. Pretresi su izvršeni na osnovu operativnih saznanja da se lice P.D. može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela gdje su predmeti otuđenja vozila, te sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela.

Tokom pretresa auto-otpada, u mjestu Barlovci, grad Banja Luka pronađeno je i privremeno oduzeto terensko vozilo marke „BMW X6“ za kojim je raspisana međunarodna potraga, više od sedamsto (700) komada metaka različitog kalibra i veći broj dijelova od raznih vozila, koji će biti predmet daljih provjera. U narednom periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, biće podnesen izvještaj protiv P.D.  za krivična djela za koja se daljom istragom utvrdi da je počinio.

Takođe, policijski službenici su tokom realizacije akcije „Tablice“, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, 14.10.2016. godine, u mjestu Mahovljani, opština Laktaši, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i zanatske radnje vlasništvo P.R.(1957) iz Banja Luke, i pretres na dvije lokacije na području grada Banja Luka, koje koristi G.J.(1965) iz Banja Luke. Tokom pretresa pronađeni su i izuzeti predmeti koji se koriste za izradu registarskih oznaka, računi o izrađenim registarskim oznakama, evidencije i drugi predmeti koji će postužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Po kompletiranju predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, protiv navedenih lica biće podnesen izvještaj za krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.

Do sada su u akciji oduzete 32 registarske tablice za koje postoji sumnja da su falsifikovane, odnosno ručno izrađene.

Akcija „Tablice„ sprovodi na području Centra javne bezbjednosti Banja Luka, sa ciljem suzbijanju i otkrivanju zloupotrebe korišćenja falsifikovanih registarskih tablica u javnom saobraćaju, odnosno otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela „Falsifikovanje isprave“.

Podsjećamo građane da ukoliko je njihova registarska tablica izgubljena, oštećena (nisu jasno vidljive registarske oznake) ili otuđena, to prijave u najbližu policijsku stanicu po mjestu prebivališta, kako bi se sproveo upravni postupak izdavanja novih registarskih tablica jer u protivnom, izradom nelegalnih registarskih tablica, vrše krivično djelo

 

 

Comments

comments