Ranije koristila heroin, trenutno se nalazila na trodonskoj terapiji

Kristina Jovković (31), osumnjičena za ubistvo Aleksandra Mujčinovića (44), na ročištu za pritvor detaljno je opisala kako je izvršila zločin navodeći da je djelovala u samoodbrani.

Ona je pred sudom ispričala da nikada ne bi ubila Mujčinovića da on nije nasrnuo na nju, dok je spavala.

– Tu noć me je uspavao slatkom kuvanom rakijom, pomiješanom s trodonima, i nasrnuo je na mene dok sam spavala. Da prostite izvadio mi je tampon i kada je krenuo da me guši nisam razmišljala, već sam instiktivno reagovala i zgrabila nož – rekla je Jovkovićeva u sudnici.

Ona je rekla da ni sama nije mogla da vjeruje da je Mujčinovića izbola “21 put”, nakon čega ju je branilac Duška Bogojević ispravila i rekla da se radi o 11 uboda. Na pitanje sudije Snježane Kudrić otkud nož u njenoj blizini Jovkovićeva kaže da se sa Mujičinovićem i ranije sukobljavala pa je iz straha nož krila ispod dušeka. I to dušeka u sobi na spratu kuće i u dnevnom boravku, gdje je ubistvo i počinjeno.

– Aleksandar je i ranije imao velike promjene raspoloženja. Bio je dobar, ali samo dok ne zaspiš pored njega. Nedavno je počeo da masturbira pored mene i pobjegla sam u sobu, a on me je jurio i papagajkama je razvalio vrata.  Plašila sam se da će tako nešto ponoviti i nož sam držala kako bi mogla da mu zaprijetim ukoliko se nešto tako ponovi – kazala je Jovkovićeva.

Ona je priznala da je ranije koristila heroin, od koga se očistila 2008. godine. Nakon toga se vratila metadonu i trenutno se nalazi na trodonskoj terapiji.

Iz dokaza, koji su prikupljeni tokom uviđaja, utvrđeno je da je Jovkovićeva nakon ubistva oprala krv u dnevnom boravku, te da je tijelo pomjerila u drugu sobu. Nož, kojim je ubistvo počinjeno, spakovala je u PVC vrećicu zajedno sa još nekim dokazima koje su istražioci pronašli na kuhinjskom stolu u kući. Međutim, odbrana tvrdi da osumnjičena nije imala namjeru da prikrije zločin, već da je to učinila “jer nije mogla da gleda leš i da podnese miris krvi”.

– Nije imala namjeru da prikrije zločin, već jednostavno nije bila pri sebi. Nakon što se osvjestila ona je pozvala majku koja je zajedno s njenim bratom došla na mjesto zločina, a onda su otišli u policiju i prijavili šta se dogodilo. Ona ništa nije krila i koliko se sjećala sve je do detalja ispričala istražiocima – rekla je Duška Bogojević, branilac osumnjičene Kristine Jovković.

Ona se usprotivila određivanju jednomjesečnog pritvora.

– Moja branjenica će se odazvati na svaki poziv suda i tužilaštva. Njeno zdravlje je ugroženo, nalazi se na trodonima i smatramo da u zatvoru neće moći da dobije adekvatnu terapiju – rekla je Bogojevićava, koja je predložila da se Jovkovićevoj umjesto pritvora odrede mjere zabrane.

Okružni tužilac Dalibor Vrećo ipak je ostao kod prijedloga za pritvor, koji je zatražio zbog bojazni od bjekstva osumnjičene, koja ima dvojno državljanstvo, kao i zbog straha da će boravkom na slobodi sakriti ili uništiti dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti. Odluku o pritvoru u roku od 24 časa donijeće banjalučki Okružni sud.

 

Srpska Cafe

Comments

comments