Posljedice požara u Banja Luci: Izgorjela dva skladišta, šteta 100.000 KM

Veliki požar izbio je jutros u firmi “Drvo Jorgić” u Brankovcu kod Banje Luke. Srećom tom prilikom niko nije povrijeđen, ali je u skladištu pričinjena velika šteta koju je vlasnik Jelenko Jorgić procijenio na oko 100.000 KM.

Požar je izbio oko pet sati ujutro i pretpostavlja se da ga je izazvalo varnjičenje iz peći na drva, koja se nalazi u kuhinji unutar radionice. Navodno je žar iz peći zapalio parket i vatra se brzo proširila na ostatak radionice, zahvativši i mašine koje se koriste za proizvodnju namještaja i stolarije.

– Kada sam se probudio čuo sam nekakvo pucketanje. Izašao sam ispred i vidio dim i plamen u skladištu u kome je bilo dosta završenih vrata i prozora – ispričao je Jorgić.

On kaže da je sa suprugom, pomoću kišnice, krenuo da gasi požar, a u pomoć je pozvao i svog brata. Ubrzo su došli i vatrogasci Vatrogasne brigade Banja Luka koji su sa šest vozila i 14 ljudi uspjeli da lokalizuju požar. Nažalost, unutrašnjost skladišta je potpunosti izgorjela, ali je spriječeno širenje požara na stambeni dio objekta u kome boravi porodica Jorgić.

 

Avaz

Comments

comments