Kod uhapšenih navijača utvrđeno prisustvo opojnih droga i alkohola

Policijski službenici Jedinice za podršku Gradiška i Jedinice za podršku Banja Luka, 29.10.2016. godine lišili su slobode šest lica, koja su istog dana oko 14,50 časova u Gradišci, tokom održavanja fudbalske utakmice na stadionu u Dositejevoj ulici, između FK „Kozara“ i FK „Borac“, počinili prekršaj po odredbama Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Naime, tokom održavanja pomenute utakmice, u jednom trenutku grupa navijača se popela na metalnu zaštitnu ogradu u namjeri da uđu u teren fudbalskog igrališta, te su bacala pirotehnička sredstava u pravcu policijskih službenika angažovanih na obezbjeđenju.

Navijači su se oglušili na zakonito izdato naređenje da prestanu sa vršenjem prekršaja, nakon čega su fizički napali policijske službenike angažovane na obezbjeđenju pomenutog javnog skupa zbog čega su lišeni slobode. Licima je utvrđen identitet, a tokom ispitivanja i neophodnih provjera kod njih je utvrđeno prisustvo opojnih droga i alkohola u organizmu.

O svim okolnostima upoznat je dežurni sudija Osnovnog suda Gradiška, koji je naložio da se lica nakon ispitivanja otpuste na slobodu, te da se po kompletiranju predmeta, u redovnoj proceduri dostavi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, stoji u saopštenju MUP-a.

 

Frend.ba

Comments

comments