Nastavak obračuna: Iz osvete pokušao da zapali kuću

Adnan Omanović (26) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je podmetnuo požar na ulazu ispred kuće Aleksandra Savića (36), jednog od učesnika krvavog obračuna koji se u utorak odigrao u naselju Lazarevo kada su uhapšena tri muškarca.

U policiji navode da je paljevina praktično bila nastavak obračuna i da je Omanović iz osvete podmetnuo požar na drvenoj nadstrešnici ispred Savićeve kuće u ulici Zmaj Ognjenog Vuka.
– Policiji je u srijedu prijavljeno da je došlo do požara na dijelu stambenog objekta u ulici Zmaj Ognjenog Vuka, a uviđajem je utvrđeno da je požar bio podmetnut. Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je požar podmetnuo Adnan Osmanović koji je lišen slobode – navode u CJB Banja Luka.

Po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci izvršen je pretres Omanoviće kuće i drugih objekata koje je koristio i tom prilikom pronađeni su upaljač i papir koji je korišten za podmetanje požara.
– Pored toga u pretresu je otkriveno i sedam grama marihuane. Svi predmeti su izuzeti i deponovani i poslužiće kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Sa cijelim slučajem upoznato je Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se osumnjičeni pusti da se brani sa slobode i da se protiv njega dostavi izvještaj u redovnoj proceduri – navode u policiji.

Podsjetimo, Omanović je blizak sa Milanom Vujinićem koji se u utorak ujutro sukobio sa Aleksandrom Savićem (36) i Dušanom Tejićem (32). Sukob se odigrao u ranim jutarnjim časovima kada su Savić i Tejić došli do Vujinićeve kuće, te su flašama i drugim predmetima razbili ulazna vrata.

Braneći kuću Vujinić ih je nakon toga napao mačetom. Tejić i Savić su Golfom pobjegli prema Savićevoj kući u ulici Zmaj Ognjenog Vuka, gdje ih je Vujinić stigao automobilom Ford i ponovo je došlo do tuče. Tom prilikom Vujinić je mačetom posjekao Tejića po stomaku, da bi on i Savić potom oteli mačetu i ciglom polupali šajbe na Vujinićevom automobilu.

Trojica osumnjičenih su nakon toga uhapšeni i određen im je pritvor. Inače, svi su istražnim organima poznati kao višestruki prestupnici sa podebljim kriminalnim dosijeom.

 

Srpska Cafe

Comments

comments