Detalji akcije “Tiper”: Policija još traga za trojicom kriminalaca

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske podnijeli su danas izvještaj protiv devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminalitet, a u vezi sa krivičnim djelima razbojništvo i teška krađa.

Načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da je izvještaj podnesen Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva Republike Srpske protiv lica čiji su inicijali A.V, J.G, N.O, Đ.B, V.S, S.M. i Ž.G, svi državljani BiH, i protiv dvoje državljana Republike Srbije – B.T. i M.R.

Ona je navela da je Tužilaštvu uz izvještaj predato šest lica koja su juče lišena slobode na području Banjaluke, dok se za tri lica još traga.

Akcijom “Tiper” rasvijetljeno je razbojništvo u “Pavlović Internacional banci” od 12. avgusta ove godine u Bijeljini, razbojništvo nad porodicom Travica koje je počinjeno 16. decembra prošle godine u Banjaluci, razbojništvo u prodavnici “Moj market” od 5. juna 2015. u Ulici Dragiše Vasića u Banjaluci i u prodavnici “Moj market” od 11. juna 2015. godine u Ulici Sime Matavulja u Banjaluci, te pet krivičnih djela teška krađa u prodajnim objektima sa duvanskim proizvodima.

Miljanovićeva je podsjetila da je ovu akciju realizovala Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Centrom javne bezbjednosti Banjaluka.

Ona je naglasila da pripadnici policije rade i na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo nad Zoranom Grahovcem koje je počinjeno 2006. godine u Šipovu.

 

Srna

Comments

comments