Banjaluka: Uhapšen ubica bivše blagajnice “Autoprevoza”!

MUP Republike Srpske uhapsio je sinoć u Banjaluci A.B. (65) iz Kostajnice osumnjičenog za mučko ubistvo Rade Dojčinović (61), u septembru prošle godine u mjestu Jošikove Vode kod Banjaluke.

Na konferenciji za novinare MUP RS potvrđeno je da je osumnjičeni tokom kriminalističke obrade priznao ubistvo čiji je motiv bilo koristoljublje.

Policija je ujedno pronašla materijalne dokaze.

“A.B. je sumnjao da žrtva ima veću količinu novca, pratio je danima i došao pred njenu kuću sa namjerom da ukrade novac i ubio je”, naveli su iz  MUP-a RS.

Rada Dojčinović, nekadašnja blagajnica banjalučkog “Autoprevoza” ubijena je 19. septembra prošle godine pored svoje vikendice u Jošikovoj vodi kod Banjaluke. Pogođena je sa dva hica iz pištolja, kalibra devet milimetara. Prvi hitac pogodio ju je u stomak i oborio na zemlju, da bi je ubica potom “ovjerio” pucnjem u glavu.

Istragu je nedavno preuzela novoformirana Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS koja je cijeli slučaj pokrenula s “mrtve tačke”. Istražioci su prošle sedmice vršili iskopavanja oko vikendice u kojoj je Dojčinovićeva ubijena.

Podsjetimo, u vrijeme ubistva Dojčinovićeva je bila sama u vikendici. Posljednje trenutke njenog života zabilježile su nadzorne kamere. Na snimku se vidi da je žrtva u jutarnjim časovima skuhala kafu i sjela u ljetnu kuhinju da je popije, a onda su kamere naprasno prestale da rade i vjeruje se da je ubica isključio struju.

Poslije izvjesnog vremena kamere su proradile, ali počinilac nije snimljen. Istragom je utvrđeno da je ubica pomijerao tijelo, vjerovatno kako bi ga sakrio i tako dobio na vremenu za bjekstvo. Utvrđeno je i da je od žrtve ukrao manji iznos novca, a kako iz kuće nije ukradeno ništa vrijedno sumnjalo se da je ubica time želio da skrene istragu na krivi put i sve prikaže kao da je zločin počinjen iz koristoljublja.

 

Agencije

 

Comments

comments