Banjaluka: Uhapšen trgovac seksualnim pomagalima

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja za pravne i kadrovske poslove, Centar javne bezbjednosti Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, 24.10.2016. godine, preduzeli su niz operativnih i istražnih mjera i radnji sa ciljem pronalaska dokaza za rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti privrede i platnog prometa.

Naime, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo „Neovlašćeno bavljenje određenim zamimanjem“ i „Falsifikovanje isprave“ u ulici Dušana i Vlade Kopanje, grad Banja Luka, lišen je slobode I.U. (1979) iz Republike Srbije. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen je pretres kojom prilikom su pronađeni predmeti za koje se sumnja da su kupljeni na području Republike Srbije i uvezeni u Bosnu i Hercegovinu izbjegavanjem mjera granične kontrole.

Takođe, prilikom pretresa pronađeno je i izuzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, fiskalni računi, spiskovi sa cijenama artikala, uplatnice i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima i  koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Tokom ispitivanja utvrđeno je da je osumnjičeni, od mjeseca decembra 2015. godine neolašćeno uvozio artikle, koje je zatim prodavao na području BiH putem internet sajta.

O svim okolnostima i prikupljenim saznanjima obaviješten je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se I.U. nakon ispitivanja preda nadležnim organima Ministarstva bezbjednosti BiH, jer je njegov nestanak prijavljen u Republici Srbiji.

 

Frend.ba

Comments

comments