Banjaluka: Rasvijetljena 73 krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“

Policijski službenici Policijske stanice Banja Luka – Obilićevo, postupajući po akciji kodnog naziva „Podrum“, čiji je cilj rasvjetljavanje krivičnih djela „Teška krađa“ i „Krađa“, provalom u podrumske prostorije stambenih zgrada, a koja su se od aprila do septembra mjeseca 2016. godine dešavala na području koje operativno pokriva ova policijska stanica, rezultiralo je rasvjetljavanjem 73 krivična djela.

Naime, došlo se do saznanja da su tri maloljetna lica iz Banja Luke, u gore navedenom vremenskom periodu, na području grada Banja Luka, a koje operativno pokriva Policijska stanica Obilićevo, izvršila 73 krivična djela „Teška krađa“ i „Krađa“. Osumnjičeni su sa ili bez upotrebe fizičke snage i podesnog alata ulazili u unutrašnjost podrumskih prostorija kojom prilikom su otuđivali bicikla, mopede, i razne druge predmete, te su na taj način vlasnicima podrumskih prostorija pričinila materijalnu štetu u iznosu od oko 9.150,00 KM.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv maloljetnih lica.

 

Frend.ba

Comments

comments