Banjalučani oštetili banku za 30.000 KM

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka su 31.10.2016 godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli izvještaj protiv tri lica za počinjena krivična djela iz oblasti privrede i platnog prometa.

Naime, lice M.NJ. (1951) iz Banja Luke se sumnjiči da je u svojstvu direktora i odgovornog lica društva sa ograničenom odgovornošću za zapošljavanje invalida u proizvodnji, kao tražilac kredita dana 14.06.2016. godine, dostavio banci u Banjoj Luci, neistinite podatke o imovnskom stanju i druge podatke značajne za dobijanje kredita. Lice se sumnjiči da je opisanim radnjama izvršio krivična djela „Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti“ i „Falsifikovanje isprave“, a banci pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 30.000,00 KM.

Lice N.P. (1978) iz Banja Luke se sumnjiči da je kao službenik u banci u Banjoj Luci, prilikom obrade zahtjeva za dodijelu kredita i zaprimanja dokumentacije od M.NJ. svjesno propustio nadzor u vršenju službe, odnosno sredstvo obezbjeđenja po kreditu i bez prisustva fizičkog lica kao jemca, odobrio kredit. Na opisani način, N.P. se sumnjiči da je izvršio krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.

Lice V.B. (1980) iz Banja Luke se sumnjiči da je izvršio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ jer je u svojstvu direktora i odgovornog lica banke iz Banja Luke, potpisao nalog za isplatu novčanih sredstava, iako nisu bili ispunjeni svi uslovi za dobijanje kredita. Osumnjičeni je na taj način omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi društvu sa ograničenom odgovornošću u visini odobrenog kredita.

 

Frend.ba

Comments

comments