(VIDEO) VLADIKA GRIGORIJE: Ne treba graditi toliko crkava, dok su nam bolnice i škole zapuštene!

Više puta sam rekao da ne treba graditi toliko crkava, jer imamo bolnice u kojima nema peškira, nema papira, gde je sve zapušteno, teško je gledati sve to, jer i to je na neki način odraz naše Crkve. Ni škola nije onakva kakva želimo da bude. Veoma mi je važno kakva se muzika sluša, kako se ljudi odnose jedni prema drugima. Mnogima se to ne sviđa i misle da samo želim da se pravim važan, ali mislim da je to moja služba. Naravno da volim i da mene drugi opomenu, da kažu. I mnogi to uzimaju sebi sa pravo, svašta mi zameraju, ali se ne ljutim – rekao je vladika i dodao da naročito voli srdačan odnos koji ima sa ljudima.

Vladika je dodao da je ni škola nije onakva kakva želimo da bude, kao i da mu je važno koju muziku građani slušaju.

Ponekad preterujemo u poljupcima

Ponekad i u poljupcima preterujemo. Hrišćani su se oduvek celivali, mi imamo te pozdrave poljupcima, ali i tu treba naći neku meru, ne treba preterivati – rekao je vladika Grigorije.

– Što kaže moja majka: “Ubi me ovaj narod što me ljubi u crkvi”. Radi se o tome da ipak treba da volimo jedni druge , ali da to nikada ne bude neiskreno – rekao je vladika.

Na pitanje “zašto mi širimo ljubav, kada nas neko napada”, vladika je odgovorio da mi ne treba “da budemo kao oni, da uzmemo handžare, pa da koljemo, da pravimo logore, da stavljamo ljude u gasne komore”.

– Nisam ja nerazuman u tom pogledu, nisam neko ko je sentimentalan i koji misli “ljubav, ljubav i samo ljubav”, tu ima dosta racionalnog i razumonog. Ja se toga ne plašim, niti se čudim, moja je služba da pomognem narodu na način na koji je hrišćanski, hrabar, primam udarce često, borim se protiv sopstvenog kukavičluka – izjavio je vladika.

Nastaviću da nosim farmerke i da igram fudbal

U intervjuu za TV “Hram” on je otvoreno pričao i o mnogim privatnim temama. Rekao je i da će uprkos brojnim kritikama nastaviti da često nosi farmerke i oblači se kao civil da će i dalje igrati fudbal, obrazlažući to time da se ne plaši razlikovanja.

– Prijatno me iznenađuje to što je nekim ljudima svejedno kako sam obučen, ali ima i onih koji me stalno kritikuju. Za taj veseli sport mi stalno prigovaraju, što idem na terene da igram. Nije nesvesno to što nosim farmerke i što sam često u civilu. Ispada da sam ja samim tim što sam sveštenik svetiji od onih koji nisu sveštenici, a to je velika obmana i laž – poručio je vladika.

Informer

 

 

Comments

comments