Porodici Maksimović iz Kosovske Kamenice stigla pomoć iz Banjaluke

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je uručio pomoć srpskim devojčicama Nikoliji /6/ i Milici /4/ Maksimović u selu Strelica kod Kosovske Kamenice, koje žive sa ocem Mikicom jer ih je prije dvije godine napustila majka Ana, porijeklom iz Albanije.

Samohrani otac Mikica Maksimović kaže da uručena pomoć više znači u moralnom, nego u materijalnom smislu. “Postao sam svjestan da nismo sami, da ima ljudi koje je pogodila tragična sudbina mojih mezimica”, rekao je Maksimović, zahvalivši Arlovu na dopremljenoj pomoći – televizoru, slatkišima i higijenskim sredstvima.

Arlov je najavio da će nastaviti da prikupljanja pomoć za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji, jer, srpski narod iz Srpske najbolje poznaje nemaštinu i posebno zna da cijeni solidarnost.

Predsjednik Privremenog vijeća srpske opštine Kosovska Kamenica Slađan Јordanović najavio je da će uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i drugih donatora pokušati da riješi stambeni problem ove porodice.

“Očigledno je da ova porodica koja nije napuštala selo Strelicu nema uslova za stanovanje i, što je najgore, njihova kuća je pred rušenjem”, rekao je Јordanović i pozvao donatore i ljude dobre volje da poput Arlova i građana Srpske priteknu u pomoć, ne samo Maksimovićima, već i brojnim drugim socijalno urgoženim srpskim porodicama na Kosmetu.

Arlov je juče u okviru proslave gradske slave Kosovske Mitrovice, Mitrovdana, dobio priznanje počasnog građanina sjevera Kosova.

Priznanje je dodijeljeno u znak zahvalnosti banjalučkom Odboru za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i svim građanima Srpske, koji su moralno i materijalno u proteklih 10 godina neprekidno pomagali srpski narod na Kosovu I Metohiji.

 

Srna

Comments

comments