Dobrovoljno darivanje krvi povodom proslave krsne slave MUP-a

Povodom proslave krsne slave MUP-a Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila,više od 100 kadeta Policijske akademije, studenata Visoke škole unutrašnjih poslova i radnika Uprave za policijsku obuku dali su juče u Banjaluci krv u Zavodu za transfuzijsku medicinu.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da pripadnici MUP-a nizom aktivnosti, kao što je i tradicionalno i kontinuirano davanje krvi, pokazuju da je njihova profesija humana.

“Uvijek kada smo u prilici, a posebno kada obilježavmo značajne datume, dobrovoljno dajemo krv”, rekao je načelnik Šikman.

Direktor Zavoda Gordana Guzijan pohvalila je pripadnike MUP-a Republike Srpske koji se često odazivaju ovakvim akcijama, te navela da su zalihe krvi zadovoljavajuće, ali da je njihovo popunjavanje uvijek korisno.

“Zavod je tako organizovan da krv može da se prikuplja u deset gradova i da se usmjerava u one službe gdje su zalihe krvi smanjene”, istakla je Guzijanova.

Kadet Policijske akademije Sanja Ostojić reklaje da je ponosna što je dio ove akcije, jer i na ovaj način može biti u službi građana, a sa njom je saglasan i njen kolega Sreten Vasilić koji je istakao da je dobrovoljno davanje krvi humana akcija, a da je humanost u opisu policijskih poslova.

 

Frend.ba

Comments

comments