Centar za socijalni rad Banjaluka spreman pružiti podršku porodilji

Vera Sladojević, direktorica Centra za socijalni rad Banjaluka, osudila je napad na porodilju u hodniku Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, koju je posjekao pijani, nevjenčani suprug.

“Kao direktor Centra za socijalni rad, zajedno sa svojim saradnicima, pokušavam se izboriti sa svim vidovima nasilja i učestvovati u tome da se nasilnici sankcionišu”, kaže Sladojevićeva.

Dodala je da je zgrožena ponašanjem oca maloljetne djece prema ženi koja je još u najosjetljivijem periodu, odnosno u babinama.

“Centar je spreman pružiti svaki vid pomoći, osuđujući primarno nasilje nasilnika, bez obzira na to o kome se radi i na koji način je počinjen, jer razlozi za nasilje ne postoje, niti se kada mogu pravdati”, istakla je Sladojevićeva.

Dodala je da se majci mora pružiti svaki vid podrške, pogotovo jer je specifična situacija, jer je nedavno rodila trojke i ima još troje djece.

“U ovom momentu moramo ići u pravcu zbrinjavanje majke u adekvatan smještaj, kao na primjer u materinski dom. Ne možemo dozvoliti da majka bude bez djece ili da ostavimo djecu s nasilnikom”, istakla je Sladojevićeva.

Fondacija “Udružene žene” Banjaluka najoštrije je osudila reakciju osoblja Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, koje je “pokušalo minimizirati nasilje, ukazujući na neznatne povrede porodilje koja je bila izložena napadu i opasnosti po život”.

Fondacija od rukovodstva UKC-a traži javno izvinjenje u vezi s neprimjerenim reakcijama.

Vezani tekst: Banjalučanka rodila trojke: Nevjenčani suprug napao porodilju

 

Nezavisne

Comments

comments