Banjaluka: Ljubičasti baloni za male heroje

Foto: Anadolija/Gorana Jakovljević

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece RS “Mrvice” juče je u Banjaluci obilježilo 17. novembar – Međunarodni dan prijevremeno rođene djece.

Jelena Glišić, predsednik Udruženja kaže da je cilj okupljanja osim obilježavanja ovog međunarodnog dana bio i da promovišu novoosnovano udruženje i njegove ciljeve.

“Ciljevi su nam podizanje svijesti, edukacija roditelja koji se sada nalaze u takvoj situaciji, prikupljanje donacija kojim ćemo pomoći borbu malih heroja koji je trenutno vode i njihovim roditeljima, te Kliničkom centru”, rekla je Jelena Glišić.

Prema njenim riječima Udruženje je već danas uručilo donaciju Kliničkom centru u Banjaluci kao i zahvalnice ljekarima.

Jelena Glišić 14. marta 2013. godine u 26 nedjelji trudnoće rodila je sina Viktora. Beba je imala 770 grama, a 77 dana bio je na odjeljenju intenzivne njege.

“Velika je borba bila i tada i nakon toga. Sada Viktor ima tri godine i sedam mjeseci, sretan je, nestašan dječak, potpuno zdrav”, ispričala je Jelena.

Tokom Viktorove borbe za život najviše joj je značila podrška ljekara.

“Što se tiče ljekara naše intenzivne i poluintenzivne njege svih pedijatara, svi su bili tu bukvalno 24 sata dnevno i dan danas je tako i velika su podrška svim roditeljima”, dodala je.

Foto: Anadolija/Gorana Jakovljević
Foto: Anadolija/Gorana Jakovljević

Članovi i prijatelji Udruženja okupili su se kod spomenika “Dvanaest beba” u centru Banjaluke, gdje su položili cvijeće i podijelili ljubičaste balone, čija boja simboliše prijevremene porode. Nakon toga prošetali su do Parka Petar Kočić gdje su pustili balone.

 

Anadolija

Comments

comments