Hypo banka posluje pod novim imenom – Addiko Bank

Hypo banke u BiH, u vlasništvu Advent Internationala iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), od danas nose novo ime – Addiko Bank.

„Danas završavamo proces rebrendiranja i u potpunosti poslujemo kao Addiko mreža banaka u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Završetak rebrendiranja je prvi dan naše budućnosti“, rekao je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Addiko Bank AG.

„Tržište BiH nudi potencijal za ostvarenje ovog cilja kroz novu strategiju koju smo postavili i fokus na potrebe lokalnog tržišta. Strategija znači donositi odluke, a mi smo odlučili da budemo drugačiji. Želimo da klijenti uz Addiko brend vežu jasnoću, jednostavnost i neposrednost“, rekao je Kissing.

„Želimo da se približimo klijentu i olakšamo mu poslovanje sa bankom kroz fokus na bitno i efikasna rješenja predstavljena jednostavnim, razumljivim jezikom. Fokusiraćemo se na manji broj osnovnih bankarskih proizvoda koej želimo raditi odlično, radije nego da radimo više proizvoda prosječno“, kazao Mario Ivanković, direktor Addiko Bank Banjaluka.

Frend.ba

Comments

comments