“Elektrokrajina”: Rokove nisu probili Italijani, već objektivni razlozi

“Elektrokrajina” Banjaluka danas je saopštila da nije italijanska firma „Toshiba Transmission & Distribution Europe“ probila rokove za realizaciju 20 miliona KM vrijednog projekta sanacije distributivne mreže i proširenja sistema daljinskog očitavanja brojila, već su za to, kako navode, krivi objektivni razlozi.

„Pogrešno se sugeriše da izvođač radova nije ispoštovao obaveze iz ugovora. Istina je da su razlozi za nešto dužu realizaciju projekta od prvobitno planiranog roka objektivne prirode na koje izvođač nije mogao uticati“, navodi se u reagovanju „Elektrokrajine“.

Iz “Elektrokrajine”, takođe, pojašnjavaju da nisu italijanskoj firmi „Toshiba“ platili 20 miliona KM, već dvije od ukupno tri tranše koje je su povučene iz kredita Investiciono-razvojne banke RS.

Inače, italijanska firma „Toshiba“ sa kojom je „Elektrokrajina“ sklopila 10 miliona evra vrijedan ugovor za sanaciju postojeće i izgradnju nove distributivne mreže, završila je tek 50 odsto planiranih radova, iako ugovoreni trogodišnji rok za realizaciju projekta ističe ove godine.

 

Capital.ba

Comments

comments