EFSE fond daje 15.000 evra za pokretanje biznisa

Razvojni evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) objavio je danas poziv za prijave na Fincluders Fintech Start-up Challenge, u sklopu koga troje finalista sa najboljim inovativnim idejama za pristupanje finansijskim servisima dobijaju do 15.000 evra. Poziv je otvoren za sve start-up kompanije.

„Tražimo obećavajući start-up koji će kroz korištenje tehnologije značajno povećati finansijsko poslovanje u zemljama sa niskim i srednjim prihodima, te snažno uticaj na razvoj“, navodi se u pozivu.

Ekipe koje dospiju do finala očekuju mentorske radionice i i završni događaj 28. i 29. novembra u Berlinu na kome će biti proglašen pobjednik. Troškove puta i smještaja snosi organizator.

Zainteresovani mogu prijaviti ideje koje se tiču finansijskog pristupa i pismenosti, finansijskog identiteta i kreditnog bodovanja, plaćanja i doznaka, alternativnih bankarskih kanala isporuke, mikrofinansija za mala preduzeća, mobilnih servisa za kompanije koje nisu klijenti banaka, zaštite potrošača, te finansijskih rješenja za poljoprivrednike. Rok za prijavu je 15. oktobar, a svi zainteresovani mogu svoju podobnost provjeriti na www.fincluders.com, gdje je dostupno i više informacija o ovom izazovu.

„Želimo da se fokusiramo na dio koji pokreće pozitivne promjene u području odgovornih finansija. Odabrali smo formu takmičenja kojom želimo izazvati predstavnike razvojne industrije da nam predstave svoje najbolje ideje i talente. Identifikovanjem finansijskih tehnologija u njihovim početnim fazama možemo pomoći u lansiranju tih usluga“, navode organizatori.

EFSE DF nastao je 2006. godine i uloga mu je da raspoređuje efikasnu, ciljanu i inovativnu tehničku podršku u ciljnim zemljama. Usluge obuhvataju izgradnju kapaciteta i obuku, podršku finansijskom sektoru i primjenjena istraživanja s ciljem jačanja internih kapaciteta i poslovanja.

Cilj je podstaći ekonomski razvoj i prosperitet u 16 zemalja jugoistočne Evrope. Pošto su finansije ključne za razvijanje malih i srednjih preduzeća, fond nastoji poboljšati sposobnost lokalnih finansijskih sektora, kako bi se osiguralo adekvatno i održivo finansiranje.

 

Comments

comments