Banjaluka: Na sajmu turizma i zdravlja više od 100 izlagača

U Banjaluci je danas počeo Međunarodni sajam turizma i zdravlja na kojem učestvuje više od 100 regionalnih promotera turističkih vrijednosti i izlagača iz oblasti alopatske, integrativne i alternativne medicine.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović očekuje da ovaj sajam postane berza na kojoj će biti sklapani novi poslovi i saradnja u regionu.

“Sajam jeste vid prezentacije, ali i prilika da se na osnovu sklopljene saradnje dovedu novi turisti”, navela je Jovanovićeva.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašanin izrazio je zadovoljstvo zbog povećanog broja izlagača u odnosu na prošlu godinu.

“Pozivam sve građane da posjete Sajam, te da se upoznaju o turističkim destinacijama izlagača, ali i preporukama zdravog života i kulinarskih specijaliteta”, rekao je Barašin prije otvaranja manifestacije.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović ocijenio je da je potrebno još mnogo ulaganja u turističku privredu da bi turističke destinacije Banjaluke bile jedne od vodećih.

“Banjaluka je u proteklom periodu mnogo uradila na promociji turizma i potencijala, ali ima još segmenata na kojima treba raditi da bi se povećao broj turista. Nije dovoljno samo pozvati turiste, nego i definisati turistički proizvod”, rekao je Gavranović.

Sajam turizma i zdravlja biće otvoren do subote, 24. septembra, u periodu od 11.00 do 19.00 časova.

Srna

 

Comments

comments