(VIDEO) “Teslin vremeplov” u Banjaluci

Nekoliko stotina Banjalučana okupilo se večeras u centru Banjaluke kako bi pogledali “Teslin vremeplov”, savremenu multimedijalnu 4D prezentaciju podovodm obilježavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle.

“Ovu nesvakidašnju projekciju o našem naučniku prvi put sam vidjela preko interneta, ali je poseban užitak kada imate priliku da ovako nešto pogledate uživo u svom gradu. Banjalučki hram umjetnosti je pravo mjesto za to”, rekla nam je jedna prisutna sugrađanka, koja se predstavila kao Nikolina.

Pogledajte fotografije sa fasade KC Banski dvor!

tesla-1

“Teslin vremeplov” u funkciji je od večeras, a projekcija je upriličena nakon obraćanja Marka Lopičića, generalnog direktora kompanije m:tel i Jasmina Komića, ministra nauke i tehnologije u Vladi Republike Srpske.

Ova projekcija, na do sada neviđen način, prikazuje život i djelo Nikole Tesle, značaj njegovih otkrića, kao i njegove vizionarske i filantropske misli.

Kako bi što više građana uživalo u ovoj jedinstvenoj biografskoj priči, projekcije će se održati i na redna dva dana – 15. i 16. oktobra, u periodu od 20 do 22 časa.

Ako niste u mogućnosti da posjetite plato ispred KC Banski dvor, “Teslin vremeplov” možete pratiti i uživo u već pomenutom terminu! Uživajte!


 

Mondo

Comments

comments