Vatrogascima vozilo od 1,17 miliona KM

Gradonačelnik Slobodan Gavranović potpisao je ugovor o nabavci specijalnog vatrogasnog vozila-automehaničke ljestve sa predstavnicima preduzeća “Mipeks auto” iz Banje Luke i „Rozenbauer“ iz Slovenije. Vrijednost ugovora je 1.170.000 KM.

-Poslije poplava koje su nas zadesile 2014. godine i činjenice da je ovo trusno područje,  u gradu Banjoj Luci intenzivirali smo aktivnosti na opremanju naše profesionalne vatrogasne jedinice i drugih jedinica civilne zaštite, koje se usmjerene na spašavanje života i imovine naših građana – kazao je gradonačelnik Gavranović novinarima u Gradskoj upravi.
On je ocijenio da Banja Luka danas ima najsavremenije opremljenu vatrogasnu jedinicu u regiji.
-Nisu mala novčana sredstava koje izdvajamo za te namjene. Ovaj put odlučili smo se da kupimo ono što nam nedostaje, a to su automehaničke ljestve dugačke 39 metara i predstavljaju vrstu specijalnog vatrogasnog vozila koje se koristi prilikom spasavanja sa velikih visina, gašenje požara, kao i vršenje drugih tehničkih intervencija. One su rotirajuće i sa mogućnošću da se spuštaju minus dva i po metra u odnosu na najnižu tačku – pojasnio je gradonačelnik i istakao da će te ljestve sigurno doprinijeti efikasnoj upotrebi jedinica u slučaju nedaća ili potreba.
Na javnom tenderu ugovor je dobio konzorcijum firmi “Mipeks auto” iz Banje Luke i “Rozenbauer” iz Slovenije, koji imaju rok od 270 dana za isporuku ljestvi.

Brigita Velše u ime firme „Rozenbauer“ kazala je da će se potruditi da predviđeni posao završe najkvalitetnije i u zadanom roku. Istakla je da njihova firma ove godine obilježava 150 godina i da je najveći  svjetski proizvođač opreme za vatrogasce.