Uprava za policijsku obuku MUP-a RS ugostila 300 mališana za „Dan otvorenih vrata“

Uprava za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je u okviru tradicionalne manifestacije „Dan otvorenih vrata“ ugostila 300 srednjoškolaca, osnovaca i mališana iz predškolskih ustanova.

Oni su se ovom prilikom upoznali sa načinom obrazovanja i obuke policijskih službenika, sa sredstvima za rad koje policija koristi, naučili osnovna pravila kretanja učesnika u saobraćaju i pogledali pokaznu vježbu sa službenim psima koju su za njih pripremili pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman je podsjetio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano unapređuju i razvijaju odnose između policije i zajednice, te osim čuvanja javnog reda i mira, štite ličnu i imovinsku bezbjednost građana. Te naglasio da je MUP jedna od institucija koja uživa najviše povjerenja građana.

v_58853242

„Cilj je da mladima skrenemo pažnju na opasnosti koje ih vrebaju u svakodnevnom životu, ali i sa interneta i društvenih mreža, jer je ova populacija najmasovnija u njegovom korištenju. Cilj je i da najmlađi prođu poligon bezbjedne vožnje i kretanja u saobraćaju“, rekao je načelnik Šikman.

Ove godine u okviru manifestacije „Dan otvorenih vrata“ Upravu za policijsku obuku posjetili su mališani banjalučke predškolske ustanove „Plavi čuperak“, učenici osnovnih škola „Holandija“ iz Slatine, „Miloš Crnjanski“ i „Branko Radičević“ iz Banjaluke, kao i srednjoškolsci Ekonomske i Tehničke škole iz Banjaluke.

 

Frend.ba