Radojičić formira komunalni holding i ukida pojedine agencije u gradu

Novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je usvojen novi koalicioni sporazum o formiranju i funkcionisanju skupštinske većine u gradu Banjaluci koju će činiti SNSD, DNS, SP, Ujedinjena Srpska i jedan odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Na danas održanoj konferenciji za novinare, istaknuto je da je SNSD ostvario izborni cilj. Osvojili su 31.000 glasova za odbornike više u odnosu na 2012. godinu.

Kada je riječ o glasovima za gradonačelnika, navedeno je da je cilj bio 50.000, a ukupno su osvojili 56.173 glasa.

“Vjerovatno ćemo imati dva potpredsjednika, što je u skladu i sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi. To bi trebalo da bude jedan odbornik iz SP i iz reda nacionalnih manjina, odnosno Saša Čudić”, rekao je Radojičić i dodao da će zamjenika gradonačelnika dati SNSD.

Radojičić je za naredni period najavio reformu gradske administracije koja će biti sprovedena u nekoliko faza. Prva koja će biti sprovedena je reforma postojećih odjeljenja i odsjeka.

Najavio je i formiranje komunalnog holdinga, te transformaciju ili ukidanje pojedinih agencija u gradu kao što su Centar za razvoj sela, Gradska razvojna agencija i Radnički univerzitet.

Radojičić je istakao da je neophodno osnažiti gradski budžet prvenstveno pojačanim privrednim aktivnostima u gradu, ali i većom disciplinom u naplati poreza.

 

RTRS

Comments

comments