Radnici “Elektrokrajine” dali 144 doze krvi

Radnici “Elektrokrajine” prikupili su u petak 144 doze krvi u tradicionalnoj jesenjoj akciji dobrovoljnog darivanja dragocjene tečnosti. Kao i prethodnih godina, organizator je bio Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi ovog preduzeća.

Predsjednik Aktiva Vukašin Ilić je rekao da ova organizacija ima 330 članova te da se na akciju odazvalo njih 172 iz Banjaluke, Prijedora, Novog Grada, Gradiške, Dubice, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Laktaša, Kotor Varoša.

– Već 15 godina organizujemo akcije dobrovoljnog davanja krvi naših radnika, dva puta godišnje. Pored ove akcije imamo proljećnu u aprilu – rekao je Ilić i dodao da, nažalost, svi koji su došli nisu mogli darovati krv zbog zdravstvenih problema.

Za Radislava Stojanovića ovo je, kako kaže, bio mali jubilej, jer je 20. put darovao krv.

– Trebalo bi da ljudi više daruju krv, ne samo kada se organizuju različite akcije nego kada su u mogućnosti – kazao je Stojanović.

Slobodan Janković je rekao da 13. put daruje krv.

– Nama ništa neće značiti što damo jednu dozu krvi, a bolesnima će značiti sve. Ukoliko mi zdravstveno stanje dozvoli, nastaviću da darujem krv dok god mogu – kazao je Janković.

 

Glas Srpske

Comments

comments