Poznata su muzička imena koja Grad želi da dovede 31. decembra pred Banjalučane

Aleksandra Radović, Tijana Dapčević, Lukijan Ivanović poznata su muzička imena koja Grad želi da dovede 31. decembra pred Banjalučane.

Iako nemaju dodatnog novca u budžetu, Odbor za organizovanje Nove godine dobio je naredbu od gradonačelnika Igora Radojičića da doček ove Međunarodne godine bude svečaniji nego do sada.

Nadležni su se zato „dali u petu brzinu“ da nađu sponzore koji bi finansirali dolazak zvučnih imena, a kako saznajemo, pomoć su zatražili i od kompanije M:tel.

Prema nezvaničnim informacijama, neki od pjevača sa kojima se pregovara su Aleksandra Radović, Tijana Dapčević, te banjalučki muzičari Vanja Mišić i Lukijan Ivanović, čijoj je promociji albuma nedavno prisustvovao i gradonačelnik. Ko će gostovati za najluđu noć moglo bi da bude poznato iduće sedmice.

Direktor Banskog dvora Milorad Petrić potvrdio je samo da im je cilj da na bini pjevaju strani i domaći izvođači, te da Banjaluka ubuduće bude prvi izbor turista, koji žele proslavu na otvorenom.

Umjesto na Trgu, bina će prvi put biti postavljena u glavnoj ulici.

– Bina će biti u centru dešavanja, između „Zimzograda“ i klizališta. Pošto je ovo drugačija organizacija nego ranije, osmatraćemo reakcije publike, šta je bilo dobro, šta nije, da znamo za ubuduće – izjavio je Petrić.

Koliko novca će biti izdvojeno za organizaciju, nije mogao da precizira, ali je pojasnio da će dio dodatnih prihoda obezbjediti realokacijom sredstava iz budžeta Banskog dvora.

Za proslavu međunarodne i dječije Nove godine, te vatromet iz gradske kase prošle godine izdvojeno je 33.140 KM, dok je 2010. suma bila tri puta veća. Saznajemo da se Grad za pomoć obratio i ljudima koji su organizovali brojne koncerte regionalnih zvijezda u gradu, ali za sada nisu postigli dogovor.

Novi nakit

Banjaluka će ove zime biti raskošnije okićena, sa novim nakitom, a osim centra, rasvjeta će polovinom decembra biti postavljena i na tri kružna toka, potvrdio je v.d. načelnika Odeljenja za komunalno-stambene poslove Slaviša Sandić, dodajući da traže donatore i za ovaj posao.

 

EuroBlic

Comments

comments