Banjaluka: Vandali potpuno uništili žardinjere na Gradskom mostu

Već nekoliko godina članice Rotari kluba Banjaluka Gloria sugrađanima poklanjaju prekrasne žardinjere pune cvjeća i uljepšavaju našu Banjaluku.

Pored samog uljepšavanja grada, dame su željele približiti Banjaluku nekim evropskim gradovima, barem kada je riječ o uređenju javnih površina, i u tome su i uspijele, mada su se borile sa mnogobrojnim nedaćama.

Za svoj iscrpan trud i angažman Rotari klub Banja Luka Gloria je dobio i posebno priznanje za doprinos uređenju javnih površina od strane Gradske uprave.

Međutim, neki  (malo)građani ne umiju prepoznati taj doprinos, i nerijetko se dešavalo da čupaju cvijeće, presađuju u sopstvene domove, ali najstrašnije je što su vandali u toku noći potpuno uništili i počupali konstrukcjiu i žardinjere!

wwwwwwwwwwww

Sramota!

U noći između 16. i 17.oktobra, NN lica su u potpunosti devastirala žardinjere, njihovu konstrukciju i samo cvijeće na mostu Patre!

Danas, umjesto da vidimo prekrasno cvijeće koje nam uljepšava grad i pogled na tvrđavu Kastel ili splav, mi imamo prizor pokidanih i obrušenih žardinjera koje  žalosno vise sa mosta!

Kako navodi bivša predsjednica Rotari kluba Banja Luka Gloria gđa Brankica Milojević, sve članice Kluba su ogorčene, čak je i policija izašla na teren radi uviđaja!

Ne postoji način da se opravda i objasni ovakvo ponašanje pojedinih  građana Banjaluke!

Da li će jedan policijski zapisnik i medijska podrška pomoći da se ovakva destruktivna ponašanja više ne ponavljaju, ostaje da se vidi.

Do tada, naša Banjaluka ostala je bez okićenog mosta.

 

Vedrana Stojić

Comments

comments