Banjaluka: Konkurs za dodjelu stipendija srednjoškolcima

Do kraja ovog mjeseca, učenici srednjih škola mogu da konkurišu za jednu od tri vrste stipendija, koje dodjeljuje Grad Banja Luka. Prema raspisanom konkursu, dodjeljuju se tri vrste stipendija, i to: stipendije prema socijalnom statusu, stipendije za deficitarna zanimanja i stipendije za uspjeh u školi.
Obrasci za podnošenje zahtjeva za stipendiju, mogu se preuzeti ispred Prijemne kancelarije u Gradskoj upravi (pretinac broj 64), a nalaze se i na ovoj internet stranici. Konkurs možete pogledati na sajtu banjaluka.rs.ba, a dodatna pojašnjenja mogu se dobiti i putem telefona Gradske uprave, broj: 051/244-444 lokal 704, ili direktno u kancelariji broj 29.

Kada je riječ o isplati učeničkih stipendija za proteklu školsku 2015/2016. godinu, ona je okončana prošli mjesec. Stipendije su isplaćene za 1.166 učenika. Podsjećamo, učenička stipendija na osnovu uspjeha u školi i prema socijalnom statusu iznosi 80 KM, a stipendija za deficitarna zanimanja 160 KM.

Za školsku 2016/2017. godinu prema Odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta Grada, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku 2016/2017. godinu – planirano je 1.600.000 KM za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama. Visine stipendije ostaće iste.

Comments

comments